UKM-festivalen er et offentlig arrangement hvor det vil bli tatt bilder og film.

Kortversjonen
Du vil bli tatt bilde av og filmet, dette legges ut på UKM.no og kan legges ut på UKMs sosiale medier de neste tre årene. Vi vil aldri drite deg ut eller legge ut pinlige bilder, og du kan når som helst gi oss beskjed om å slette bilder/filmer av deg.

Jeg, Navn Navn (alder) forstår at UKM tar bilder og film, og bruker det sånn som det står på denne siden.

Jeg synes dette er [ OK | Ikke greit ]

(hvis ikke greit: Vi kan ikke garantere at ingen tar bilder av deg eller filmer deg, men vi skal gjøre alt vi kan for at vi ikke ta bilder av, eller filmer deg.)

[ Send inn ]

Den lange versjonen

Hvorfor tar vi bilder og filmer?

Vi er her for deg, og andre som deg. Det er to grunner til at vi tar bilder og film:

 • Vi vil gi deg gode bilder og filmer du kan dele med venner og familie.
 • Vi vil vise andre hva UKM og UKM-festivalen er.

Hvor gjør vi av det?

 • UKM.no og sosiale medier
  Alt UKM Media gjør, legges ut på UKM.no og kan brukes på våre kanaler i sosiale medier (facebook, snapchat og instagram).
  Du kan finne alle bilder og filmer vi publiserer av innslaget ditt på ukm-festivalen.no/pameldte. Nyhetssaker, bilder og filmer fra hele festivalen finner du på ukm-festivalen.no
 • Lokalpressen
  Scenebilder og backstagebilder gjøres tilgjengelig for pressen på pressemelding.ukm.no. Dette gjør vi i tilfelle lokalavisa lager en nyhetssak om deg.

 

Hva tar vi bilder og film av?

 • Stemning
  Dette er bilder/film av deltakere som har det hyggelig, og som viser hva som skjer. Her er det vanligvis mange personer i bildet samtidig.
  Hvis du gjør ablegøyer for å få fotografens oppmerksomhet kan vi ta bilder av deg alene, men hovedregelen er at vi alltid tar bilder av flere sammen.
 • Scenebilder
  Dette er promobilder av innslaget på scenen. Disse tar vi for deg, slik at du har et proft minne å dele med familie og venner.
 • Backstage-bilder
  Dette er artistbilder du kan bruke hvis du skal gi ut en singel eller vil markedsføre deg selv på sosiale medier.
 • Film av scene-opptreden
  Deltar du på scenen lager vi en film av opptreden din som du kan dele med familie og venner.
  Fordi vi betaler alle tono- og ncb-avgifter for deg (sånn at det er gratis for deg å dele filmen med alle du vil), vil alle filmer kun være tilgjengelig på UKM-TV (les mer).
 • Gruppebilder
  Hvis du er del av en gruppe, som for eksempel UKM Media eller unge arrangører tar vi et bilde av hele gjengen sånn at dere har et felles minne.
 • Intervju (OBS)
  Hvis du stiller opp til et intervju vil vi skrive om deg eller filme deg, og ta intervju-bilder av deg.
  Dette er et redaksjonelt produkt, så hvis du stiller opp til intervju, kan det være litt vanskeligere å slette det. Vi skal selvfølgelig ikke drite deg ut, men hvis du er del av en større reportasje må vi også ta hensyn til de andre i saken/filmen før vi sletter den.

Hva gjør vi ikke?

 • Snikfotografering driver vi ikke med.
 • Vi vil aldri drite deg ut eller publisere pinlig innhold.
 • Vi selger selvfølgelig ikke innholdet til andre.
 • Hvis vi liker et bilde skikkelig godt og vil bruke det på en plakat eller i en trykksak, så gjør vi ikke dette uten å spørre deg om det er greit først.

Hvor lenge?

Bilder og filmer blir liggende på UKM.no til du ber oss om å slette det. Vi synes det er fint å vise hva som har vært vist frem i UKM, og ønsker å vise det frem lengst mulig.

Noen ganger klipper vi om filmer, eller re-publiserer bilder for å vise hva UKM og UKM-festivalen er. Da bruker vi bilder fra de siste to-tre årene.

Misfornøyd?

Du kan når som helst be oss om å slette ting. Vi vil ikke ha filmer og bilder på UKM.no som du er misfornøyd med, og sletter alt vi kan så fort som mulig. Send en e-post til [email protected] (husk å legge med lenke til det du vil ha slettet – da kan vi hjelpe deg enda raskere).