Hei, arrangør!

I sekretariatet fant vi den unge arrangøren Jorunn Marie Remen (18) fra Møre og Romsdal. Hun revolusjonerte UKM i sin kommune.

Etter lokalmønstringen i fjor bestemte Jorunn og ei venninne seg for å ta et tak for UKM. På deres lokalmønstring i Rauma var det nemlig bare 15 påmeldte.

– Vi ble lei oss, og bestemte oss for å ta tak, forklarer de.

De kontaktet blant annet kulturhuset for å skape et bedre og mer inviterende UKM-miljø i kommunen. Engasjementet førte til en økning på nesten hundre deltakere på deres lokalmønstring. Etter å ha arrangert denne, fant Jorunn ut at dette var noe hun definitivt ville fortsette med.

Innsatsen jentene la ned resulterte i en kraftig økning i antall deltakere på lokalmønstringen. Drivkraften og engasjementet Jorunn har for UKM har fått henne langt. I dag er hun å finne på UKM-festivalen 2018.