Slik gikk de viralt i Indonesia

Audun Kvitland og Audun Amundsen har den siste tiden vært gjennom et eventyr uten like. Onsdag holdt kompisene workshop for deltakerne.

Eventyret startet da musikkteknolog Audun Kvitland var på tur i Indonesia. Der møtte han en jente som tilbydde seg og ta han med på en kjøretur. På turen viste hun fram sine favorittplasser og favorittretter. Det høres kanskje litt skummelt ut, men det skulle vise seg og bli starten på et viralt eventyr for Kvitland og hans kompis Audun Amundsen.

Ble kjendiser

Etter turen i Indonesia lagde nemlig Kvitland en sang inspirert av en av matrettene jenta viste han, Nasi Padang. Det er en rett bestående av mange forskjellige kjøttyper, saus og tilbehør. Kvitland beskriver retten som Indonesias svar på tapas. 

Kort tid etter Kvitland hadde lagt ut matrett-sangen sin, hadde den blitt sett av millioner av folk fra Indonesia. Før han visste ordet av det var han tilbake i Indonesia. Guvernøren i byen Padang inviterte Kvitland og Amundsen tilbake til landet etter å ha hørt sangen. Som en del av besøket fikk også stjerne-kompisene servert Nasi Padang hvor enn de dro. 

Store kulturforskjeller

Under workshopen på onsdag dro guttene spesielt frem de store kulturforskjellene de møtte i Indonesia.

-Kulturforskjellen var nok personlig det jeg syntes var mest lærerikt, forteller Kvitland.

 

Ble lokalkjendiser

De forteller at  gjestfriheten i Indonesia er utrolig stor og at de syntes dette var veldig koselig. Det å gå på gaten var nesten et eventyr for seg selv. Kvitland ble stoppet over alt og folk ville ha bilder med han i hytt og pine. Da de ankom fikk de til og med egne biler, sjåfører og timeplaner. 

-Det var gøy å oppleve berømmelsen, men jeg er glad det ikke er slik for meg i Norge, det hadde blitt litt slitsomt, forteller Kvitland og smiler.

Kvitland fikk flere telefoner fra folk som ønsket å invitere dem til forskjellige ting. En av tilbudene var å kjøre rundt i Indonesia i Jeep sammen med TV-programmet «Robinson Journey». Dette takket han ja til og senere fikk han lage introen til sesongen guttene var med i.

Vært med på UKM

Kvitland har vært med på UKM før, forteller han, men aldri som deltaker. Derimot, har han vært med som arrangør, lydtekniker og jury. Han har også jobbet på kultursenteret ISAK i hele åtte år.

Hvem vet, kanskje blir du den neste som lager en viral hit?