Viktig varsel
På grunn av planlagt vedlikehold vil ukm.no og alle våre systemer være ustabile eller utilgjengelige mandag den 25. mars 2024. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre!
Preben begynte å danse på et bord i Syden

Preben begynte å danse på et bord i Syden

"Mitt første danseminne oppstod for lenge siden. Jeg stod på et bord i Syden og spilte luftgitar. Så ble gitarspillinga om til en slags line-dance, og etter det har jeg danset"

Idet vi i UKM media møter Preben Thomassen, blir vi truffet av en bølge av energi. Et stort smil, en fargerik caps og en trivelig utstråling danner førsteinntrykket av denne 17-åringen.

Selvlært danser

– Jeg begynte for alvor å interessere meg for dans under Norske Talenter 2009. Det var et dansecrew og en «popper» som virkelig fanget oppmerksomheten min. Før jeg visste ordet av det stod jeg foran TV’en og danset i takt med danseren.

Preben sier at han har hatt rytme i kroppen hele livet. Til tross for dette, hadde han sine første dansetimer i fjor når han begynte på danselinja. På skolen lærer han ballett, moderne og jazz. Når det gjelder andre stilarter, er han helt selvlært.

– Dans har gitt meg så mye, det har alltid vært en del av meg. Det er og forblir min måte å uttrykke meg på.

Fristed på scenen

Før Preben skal på scenen forteller han at han er veldig nervøs. Til tider vet han ikke helt hvor han skal gjøre av seg. Denne følelsen av nervøsitet går derimot bort idet han går på scenen.

– Det er som jeg trår inn i min egen boble på scenen. Der finnes det kun tre ting; meg, musikken og dansen. Når publikum også løfter steminga, gir det meg en fantastisk følelse.

UKM-opplevelsen

UKM er ikke helt ukjent for Preben. Han har nemlig deltatt en gang tidligere, men dette er første gangen han er på UKM-festivalen. Det å få være med til fylkesfestivalen var i hans øyne en seier i seg selv. Da han fikk vite at han skulle til landsfestivalen ble han helt sjokket.

– Jeg satt i en tysktime og ble ringt opp av et ukjent nummer. Jeg fikk lov til å ta telefonen og gikk ut på gangen. Så sier de: «Hei, er dette Preben? Vi ringer fra UKM Hordaland for å spørre om du vil være med til Trondheim.» Jeg gikk i bakken, det tok flere dager før jeg innså hva som hadde skjedd. Det å få muligheten til å bli sett innenfor dans er herlig.

I går fremførte han en koreografi som omhandler kampen mellom det onde og det gode. I koreografien blander han mange danseteknikker. Preben forteller at årets landsfestival er blant hans beste minner. Han trekker fram hvor mange han har blitt kjent med på festivalen.

– UKM har vært helt fantastisk, sier Preben, før han viser frem sine «fete moves».