Viktig varsel
På grunn av planlagt vedlikehold vil ukm.no og alle våre systemer være ustabile eller utilgjengelige mandag den 25. mars 2024. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre!
– Kjempevondt og slitsomt, men…

– Kjempevondt og slitsomt, men…

Bærumsjenta Margrethe Rykkelid har i år deltatt med en litt utradisjonell sceneopptreden under UKM-festivalen i Trondheim.

Margrethe Rykkelid er en 15-årig jente fra Bærum som driver med nysirkus. Dette har hun drevet med i cirka tre år, og stortrives med det.

– Jeg driver med dette fordi det er en utrolig fin måte å kunne uttrykke seg på. Samtidig som det er skikkelig gøy, kan man lage historier med det man gjør.

På scenen i Olavshallen framførte Margrethe grasiøs luftakrobatikk i ring. Hun har drevet med dette i litt under ett år. Rykkelid har også drevet med trapes i tre år.

Margrethe Rykkelid. Foto: UKM Media/Irene Risan

Hard scenekunst

Men å drive med nysirkus er ikke bare en dans på roser.  

– I tillegg til at det er gøy, er det selvfølgelig også kjempevondt og slitsomt, men jeg synes det er veldig verdt det, sier den blide bærumsjenta.

Flittig UKM’er

15-åringen har deltatt på UKM tre ganger før, men dette er første gangen hun har kommet videre til UKM-festivalen. Dette showet er ekstra spesielt fordi det skjer i lufta, noe man ikke ser så ofte på UKM. 

– Jeg har forberedt meg siden februar 2018, så jeg har hatt utrolig god tid på meg til å lage show og øve det godt inn, sier hun.

Gleder seg hvert år

UKM er noe som betyr mye for Margrethe og hun planlegger å være med så lenge hun har mulighet.

– Dette er noe jeg gleder meg til hvert år og jeg stortrives når jeg er med på arrangementet. Jeg føler også at det er utrolig profesjonelt arrangert og det gjør det enda bedre å være her og delta, forteller Margrethe.

Rykkelid har erfaring med at det alltid er like gøy å være med på UKM. Hun føler seg alltid velkommen blant andre talenter.

– Jeg har blitt kjent med en god del nye mennesker og det er utrolig stas, selv om jeg for det meste har vært med mitt eget fylke.

Hun sier at UKM er et viktig tilbud for de unge og at det betyr mye for både henne og mange andre.

– UKM er bare positivt og alle er glade, man går rundt og ser mennesker som smiler, ler og klemmer uansett hvor man ser. Det er utrolig viktig fordi det fanger opp mennesker og det er noe alle har mulighet til å være med på, forteller Margrethe.