Valgte UKM over Japan

UKM festivalen kolliderte med en Japan-tur for gutta i StoneHeart, så fikk de overraskelse som muliggjorde UKM-eventyret likevel.

Da bandet StoneHeart kom videre til UKM-festivalen fikk de en dårlig nyhet fra foreldrene sine.

– Vi skulle til Japan og vi fikk høre at turen var på akkurat samme dato som UKM-festivalen. Vi ble utrolig lei oss og trodde ikke vi hadde sjanse til å komme oss hit, forteller gjengen i StoneHeart.

Lokalmiljøet stilte opp

Etter mange forsøk klarte de derimot å endre planene sine helt. De fikk seg en ganske stor overraskelse.

– Først fikk vi ikke byttet billettene, så vi måtte enten droppe hele Japan-turen eller droppe UKM. Etter en kort stund fikk vi derimot vite at forskjellige bedrifter/industrier i Askim hadde lyst til å sponse turen vår til Japan, slik at vi fikk råd til å kjøpe nye billetter dit og fikk kommet oss til UKM-festivalen.

Bandet fikk faktisk sponset billetter for hele 25 000 kroner. For gutta betyr dette utrolig mye og de er kjempetakknemlige for tilbudet de fikk og kan ikke beskrive hvordan de føler seg.

– UKM har hittil vært helt utrolig og vi har blitt kjent med veldig mange mennesker, noe som er kjempegøy og stas, sier de.

StoneHeart: Foto: UKM Media/Deivid Garcia

Deltatt flere ganger på UKM

Guttegjengen fra Askim har deltatt flere ganger på UKM, men har ikke hatt sjansen til opptre på festivalen på grunn av at de har vært for unge. Nå har de vært så heldige og kommet seg helt frem til landsfinalen.

– Når vi fikk høre at vi kom videre til landsfinalen ble vi utrolig glade. Det var drømmen vår å komme hit og opptre foran en stor folkemengde med folk fra hele Norge, avslutter gjengen i StoneHeart.