Viktig varsel
På grunn av planlagt vedlikehold vil ukm.no og alle våre systemer være ustabile eller utilgjengelige mandag den 25. mars 2024. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre!
UKM – hvor øredobbposer og silkebånd er prioritetene i bagen!

UKM – hvor øredobbposer og silkebånd er prioritetene i bagen!

UKM Norge la, i forkant av festivalen, ut en pakkeliste for deltakerne. Denne pakkelisten hadde nok ifølge deltakerne STORE mangler!

Ikke inneholdt den silkebånd til håret, marimba eller øredobbposer. Vi har møtt fem UKM’ere for å høre hva de MÅ ha med på UKM.

Tarjei Torgersen (Arrangør), Troms, 16 år

– Jeg vil påstå at jeg er ganske brukbar når det gjelder pakking. Jeg begynte å pakke tre dager før avreise, og det siste ble lagt i baggen kvelden før,» sier Tarjei med et bredt smil om munnen.

Tarjei er arrangør og sier selv at hans viktigste oppgave er å skape god stemning.

– De tre viktigste tingene jeg har med er nok boxere, telefonlader og silkebånd til håret mitt. Silkebåndene er nok også det rareste jeg har med. De kommer forhåpentligvis til å skape like god stemning som de gjorde på fylkesfestivalen.

Tarjei sier han ikke enda har oppdaget at han har glemt noe. Han er heller ikke så bekymret for å glemme ting. «Festivalen har alt man trenger,» sier han før han rusher videre til neste arbeidsoppgave.

Magnus Nordbekk (Ung Ressurs), Hedmark, 17 år

Magnus starter intervjuet med latter idet vi spør om han er flink å pakke.

– Moro at jeg skulle få akkurat det spørsmålet. Jeg har nemlig med meg så sykt mye klær, det er krise liksom! Jeg har en full 90-liters bag og en trillekoffert med klær, pluss en liten bag til resten av tingene mine. Så svaret er nok nei, sier han.

Han legger også til at han til tross for dette, kun brukte en halvtime på å pakke.

– Det er egentlig mye jeg skulle ønske jeg kunne tatt med meg, som f.eks. kamera. Egentlig skulle jeg også tatt med meg mer klær og et oppblåsbart klesstativ til skjortene mine, sier han, og tilføyer at han har med hele syv skjorter til de fem dagene han er bortreist.

– Det viktigste jeg har pakket med meg er nok toalettmappa, pose med øredobber og ei rumpetaske. Toalettmappa var jeg så redd for å glemme at jeg satt på fire alarmer for å huske den. Jeg var også veldig redd for å glemme min hvite caps med UKM-logo, bemerker Magnus og går deretter videre for å tilbringe litt tid med fylket sitt.

Thomas Rikstad (Reiseleder), Hordaland, 21 år

Idet vi spør om Thomas er flink til å pakke, nøler han litt.

– Jeg vil ikke skryte på meg at jeg er flink, men pleier alltid å få det gjort. Før årets festival begynte jeg å pakke en halvtime før jeg dro.

Thomas sier at han alltid pakker for lite, og har glemt å ta med sandaler eller innesko. Dette skulle han gjerne hatt med.

De viktigste tingene han har tatt med er, ifølge han selv, sovepose, tannbørste og varm genser. Siden Thomas pakker lett har han ikke noe spesielt rart i kofferten. Han avslører at han ALDRI reiser uten tannbørste.

– Mitt beste tips for å pakke lett er å heller ta med klær du er komfortabel i, enn å ha veldig mange alternativer.

Maja Jansen (Kunstner), Akershus, 17 år

Maja Jansen sier selv at hun ikke er flink til å pakke.

– Jeg begynte kvelden før vi skulle reise, noe jeg ikke anbefaler. Det varierer hvor mye jeg pakker. Jeg har nok pakket altfor lite til UKM, men pakker alltid for mye om jeg skal til syden.

Linser, sovepose og lader er det viktigste Maja har tatt med til Trondheim. Hun glemte dessverre regnjakke, noe hun angrer på siden det er spådd regn på torsdag.

Da vi spurte om hva hun ville tatt med dersom hun ikke trengte å frakte det selv, tvilte hun ikke et sekund.

– Jeg ville tatt med senga mi, inkludert dyne og pute. Det hadde vært mye bedre enn de tynne liggeunderlagene.

Solveig Takvam Dale (Artist), Hordaland, 16 år

– Hmmm… Joda, jeg er vel helt middels god til å pakke. Jeg begynte å tenke på det på fredag. Da kom jeg til å tenke på at man må ha turkise klær til korslaget! Det endte med at jeg måtte på kjøpesenteret på lørdag!

Solveig pakker alltid for mye, men det viktigste er liggeunderlaget, klærne og selvsagt mobilen. Det rareste i Solveigs bagasje er en Marimba! Hun og gruppa hennes skal nemlig spille afrikansk musikk på marimba.

– Det er jo ikke noen andre her som skal spille på marimba, så da antar jeg at ingen andre har det med, sier hun og flirer litt før hun skynder seg til lydprøven sin.