Viktig varsel
På grunn av planlagt vedlikehold vil ukm.no og alle våre systemer være ustabile eller utilgjengelige mandag den 25. mars 2024. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre!
Hva er det i vannet?

Hva er det i vannet?

På UKM kan du snakke med hvem som helst, og en helt vilt fremmed kan komme og gi deg en klem uten at det er rart. Folk ler, danser og tripper – men er det bare beina som tripper?

Det er tidlig tirsdags morgen og en konspirasjon vokser som sopp i en gjenglemt matboks. Det mumles i hjørnene, tekstes om på SnapChat og skrives i sanden: Er det noe i vannet?

Tingen alle fikk gratis

Få steder har like mye merch som UKM. Man kan kjøpe gensere, t-skjorter, mobilkortholder, bøttehatter og bomullsnett med logoer og bilder på. I tillegg til alt dette kommer vannflaskene, det eneste produktet som gis ut gratis. Produktet alle galne festivaldeltakere har til felles. Vannflasken.

Foto: Martha Linnea Pukallus

Crazy stemning under åpningen

Vannflaskene ble delt ut til alle deltakerne under middagen mandags kveld. Personlig gikk jeg forbi dem, og en vakt stoppet meg og sa at jeg burde gå og hente en. Min eneste tanke da jeg hentet flasken var at de burde skaffe UKM logofiserte håndspritholdere også.

Rundt to timer senere var stemningen i taket, og det er ikke bare bare når man befinner seg i et snaut 15 meter høyt sirkustelt. Folk banket i bordene, det var ”We will rock you” her fra til månen, og jeg ble raskt en del av bevegelsen. All skam og selvkritikk forsvant raskere enn selvtilliten min på et skoleball og plutselig hadde jeg skaffet meg 5 nye venner og klappet en hund. Og det er ikke ofte jeg klapper hunder.

Smak av plastikk

På vei ut for å få litt luft så jeg skiltet. Det var først her jeg begynte å skjønne tegninga. På dette punktet hadde flere begynt å snakke om at vannet hadde en smak utenom det vanlige. En svak smak av plastikk.

Sov gjennom alle alarmene

I morges satt ei jente ved siden av meg på UKM Media workshopen. Jenta var trøtt og sovnet raskt på benken. Hun var utslått, og redusert. Jeg vekket Julia Sofie Sørum Bjørklund for å teste teorien min på henne.

Jeg er ekstremt trøtt. Altså, i går da jeg kom hit var ikke hypen helt der. Jeg ville egentlig gå å leggemeg med en gang. Det var merkverdig, fordi jeg pleier vanligvis å være så gira på UKM.

I dag var hun ikke gira, men heller i fri med håndbrekket på. Jenta melder at hun sovnet før kickoff-middagen, og at hun derfor ikke fikk i seg UKM-vannet. Hun melder også at hun sov gjennom alle de tre alarmene sine, og sier seg enig i at det kan ha noe med vannet å gjøre.

Ingen ledere er sett med vannflasken

Ingen ledere er til nå blitt observert med UKM vannflasken. De voksne drikker stort sett bare kaffe, og de få som drikker vann har Imsdalflasker med navnelapper på. Er ikke det litt mistenksomt? Planen var å prøve å få et intervju med noen ledere, men ingen virket villige til å utdype. Forespørslene om anonymitet og sladding av merkelapper var hyppige. Noen lot til og med som om de var forvirret, og at de ikke skjønte spørsmålet.

Hva er det i vannet? 

Så hva er det egentlig i vannet som får UKM deltakerne til å Duracellkaniner på gulrotsaft?

Jeg vet ikke, men vær sikker på at jeg fyller vannflasken i morgen også.

Skrevet av Linn Isabel Eielsen / Tegneserien @Linnsikt på instagram.