Fra UKM og rett til EM

Dansegruppa Switch har litt av en timeplan denne uken, da de for andre gang danser seg opp på festivalscenen i UKM. De skal nemlig også delta i EM i Tyskland.

Dansegruppa Switch består av Nadja Buric (16), Aurora Skottene (17) og Amalie Ludvigsen (15). De er med på UKM for tredje gang, og UKM-festivalen for andre gang. De har danset sammen i cirka ett og ett halvt år og stortrives sammen på scenen.

– Det var utrolig gøy å komme videre igjen. Vi har jobbet utrolig hardt med dansen vår for å komme videre i år også, siden det var såpass gøy i fjor.

Jentene i Switch. Foto: UKM Media/Deivid Garcia

EM og UKM samtidig?

For jentene var det likevel noe som krasjet med UKM denne uka, men en løsning finnes alltid.

– Vi får ikke vært her hele uka på grunn av at vi skal på EM i Tyskland på torsdag. Vi ser veldig frem imot det og tror det kommer til å bli kjempegøy.

Jentene deltar HipHop IDO (International Dance Organisation). De er veldig begeistra over å konkurrere. EM er ekstra stort for dem. 

– Vi har forberedt oss lenge. På nasjonale konkurranser samler man poeng og hvis man samler nok så blir man deretter plukket ut for å representere Norge. Man kan konkurrere i ulike kategorier, vi skal være med i solo, battle og gruppe, forteller jentene.

Koste seg på UKM-scenen.

Jentene stod i dag på den spektakulære scenen i Olavshallen. Dette trivdes de med.

– Det var spennende og gøy å stå på den store scenen og foran så mange mennesker.