3, 2, 1 rumpeldunk

I 2005 ble sporten rumpeldunk opprettet I USA. De siste årene har sporten vokst ekstremt i hele verden, også i Trondheim.

Tirsdag startet med et brak for deltakerne som var på rumpeldunk-workshop. Medlemmer fra Norges eldste rumpeldunklag, NTNUI Rumpeldunk kom til UKM-festivalen 2018 for å holde workshop. Her skulle de lære bort sine kunster til de ivrige workshopdeltakerne.

De forteller at rumpeldunk er en inkluderende sport. Samtidig har spillet høy intensitet og mye taktikk. Sporten beskrives som en blanding av håndball, kanonball og rugby.

UKM deltakere prøver rumpeldunk. Foto: UKM Media Rikke Dahl

-Når jeg flyttet hit så tenkte jeg, rumpeldunk var noe nytt og rart så jeg bare måtte bare ta og prøve, også ble det gøy også! forteller en av workshop holderene.

De seks ulike spillerne på laget har ulike roller. Knakkere bør blant annet ha en god skuddarm, fordi det er viktig å skyte hardt og presist. Om man er jager bør man være rask og ha god utholdenhet. Selv om man kommer langt med disse kvalitetene, legger de vekt på at det er hard trening som er nøkkelen til å bli ordentlig god.

 

Om dette ga mersmak er det bare å sjekke disse lenkene:

Klikk her.

Eller her.